Category Archives: Varia

VerzamelaarsJaarbeurs

Op 8 en 9 april wordt Europa’s grootste Vintage evenement gehouden: de VerzamelaarsJaarbeurs. Verdeeld over vijf hallen bieden meer dan 2.000 deelnemers honderdduizenden voorwerpen aan, overzichtelijk ingedeeld op onderwerp. Er zijn aparte afdelingen voor speelgoed, glas, aardewerk, boeken, munten, kaarten, postzegels, archeologie, platte zaken, fifties spullen en design woon – en interieurartikelen.

Op vrijwel elk gebied zijn binnen – en buitenlandse specialisten aanwezig. De beurs start zaterdag om 9.00 uur, zondag om 10.00 uur en duurt beide dagen tot 17.00 uur. Entreekaarten kosten 14,00 euro aan de kassa.

Wilt u gratis naar de beurs… LekWaalTV geeft een aantal entreekaarten weg. Mail het antwoord op de vraag “Hoeveel keer wordt deze beurs per jaar gehouden?” naar info@lekwaaltv.nl en maak kans op de vrijkaarten.

Historie Stoomtram Maas en Waal

Een beeld van de historie van de Stoomtram in Maas en Waal in de periode 1902-1933 met veel foto’s, documentatiemateriaal en een grote maquette. Op 8 maart 1902 ging de eerste trein tussen Nijmegen en Druten rijden en later dat jaar werd het traject doorgetrokken naar Wamel. Aan de maquette met schaal 1:64 is tien jaar gebouwd. Streekhistorisch Museum Tweestromenland Beneden-Leeuwen / Te zien tot 12 juni 2017

Hallo Nederland zoekt regionieuws

RADAR – Sinds maandag 6 maart roept de redactie van MAX ‘Hallo Nederland’ iedereen op om nieuws uit de eigen regio onder de aandacht te brengen van groot publiek te brengen. Of het nu om een mooie actie gaat van de sportvereniging of een buurman die een leuk initiatief is gestart… het programma focust zich op de positieve en hoopgevende verhalen. De redactie is iedere werkdag tussen 9.00 en 18.00 uur bereikbaar via 035 – 677 6170.

4daagse route-app

RADAR – Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen RBT KAN lanceert samen met Stichting DE 4DAAGSE een gratis route-app waarmee je het hele jaar de Vierdaagse kunt wandelen. De app is toepasselijk de ‘Alledaagse’ genoemd. De nieuwe app zorgt voor een nog sterkere positionering van Nijmegen als belangrijkste wandelstad van Nederland. Zo’n 45.000 wandelaars komen elk jaar in de derde week van juli naar Nijmegen voor de vierdaagse.