Category Archives: Nieuws&Info

Verbindingsdienst in Gorinchem

STREEK – Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat een speciaal onderdeel van de verbindingsdienst uit Gorinchem vertrok. In 1955 werd een dienst in de stad gelegerd die tot taak had het Russische militaire radio- verkeer af te luisteren. Dit werd gedaan in ‘De Luisterpost’ en met radiowagens. Op 30 september en 1 oktober zal hieraan aandacht worden besteed tijdens een groot evenement in de stad met vele activiteiten.

Zomertour komt naar Geofort

STREEK – Hoe komen Gelderse bedrijven aan vakmensen in een arbeidsmarkt die steeds krapper wordt? Hoe maak je jongeren warm voor een vakopleiding in de techniek? Hoe dicht je het ‘gat’ tussen onderwijs en de arbeids- markt? Dat laten bedrijven en scholen in de regio zien op de Zomertour Gelderland Werkt! Vooral in de techniek en de ict is een groeiend tekort aan vakmensen. Op 25 augustus is de zomertour te vinden in het Geofort.

Liniecrossers

STREEK – Tot begin september is in het Sliedrechts Museum een tentoonstelling te zien over de Liniecrossers: 21 mannen die tussen eind 1944 en mei 1945 hun leven waagden in de Biesbosch. Ze vormden een schakel tussen bevrijd en bezet gebied. Ze brachten in kano’s en roeiboten militaire berichten en personen over naar bevrijd gebied en namen medicijnen mee terug. Te zien op woensdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.

Openlucht Filmfestival

STREEK – LingeFilm Geldermalsen begint het nieuwe filmseizoen op 26 augustus met een Openlucht Filmfestival, Film aan de Linge. Het is voor de vierde keer dat op een bijzondere locatie, het Lingepark een film wordt vertoond. Vanaf 21.15 uur is de Belgische roadmovie ‘Kings of the Belgians’. Vooraf is er muziek van een showorkest en staan er hapjes en drankjes klaar. Kaarten kosten tien euro. Reserveren www.lingefilm.nl.

Overval tankstation

LEERDAM – Het tankstation Argos aan de Parallelweg in Leerdam is zaterdag 19 augustus overvallen. Onder bedreiging van een vuurwapen werd het personeel bedreigd. Met een onbekend geldbedrag ging de overvaller ervandoor. De politie heeft camerabeelden veiliggesteld en met een helicopter gezocht naar de dader. Argos is afgelopen jaren al twee keer eerder overvallen, daarna is er flink geinvesteerd in beveiliging.

KLM Open in Spijk

LINGEWAAL – Het aftellen is begonnen: over vier weken gaat het KLM Open van start bij golfbaan The Dutch in Spijk. Van 14 tot en met 17 september ontvangt de gemeente Lingewaal topgolfers uit de wereld. Het KLM Open behoort tot een van de grootste jaarlijkse sportevenementen van Nederlhttp://lekwaalmedia.nl/cms/wp-admin/post-new.phpand. De gemeente is dan ook trots dat dit golftoernooi voor het tweede jaar op rij in Lingewaal wordt gehouden. Het biedt ons de kans om te laten zien hoe mooi en bijzonder onze gemeente en de regio zijn. In samenwerking met de provincie Gelderland is vorig jaar een film gemaakt over het KLM Open in Spijk. Deze film toont de mooie groene omgeving en het sportieve karakter van de provincie. Er is een update gemaakt van de film voor 2017, waarin de overwinning van Joost Luiten te zien is op het KLM Open van 2016. Ook dit jaar doet hij mee aan het toernooi. De promotievideo zal ook te zien zijn op de kabelkrant.

Repetities Kunst naar Kracht

OOSTERWIJK – De gemengde zangvereniging Kunst naar Kracht uit Oosterwijk zal op woensdag 23 augustus beginnen met repeteren onder leiding van dirigent Marcell Vroeijenstijn. Het koor gaat zich voorbereiden op de komende concerten van het nieuwe seizoen. Wie van zingen houdt is van harte welkom om mee te repeteren op woensdag 23 augustus om 20.00 uur in het verenigingsgebouw Zangershof te Oosterwijk.

Gratis naar repetities

ZEDERIK – Het Zederiks Christelijk Mannenkoor zal donderdag 24 augustus weer starten met haar repetities. Voor mannen die van zingen houden een mooi moment om in te stappen en eens een kijkje te nemen op een repetitieavond. Er kan vier keer gratis worden meegezongen en men hoeft geen geoefend zanger te zijn. Uniek is dat alle leden muzikale ondersteuning krijgen met het muziekprogramma Capella. Start 20.00 uur.

Nieuwe theaterseizoen GO

LEERDAM – Na een lange, cultuurarme zomer is het nieuwe theaterseizoen van GO weer begonnen. Vanaf nu kan het publiek in Leerdam weer genieten van hoogwaardig cabaret, muziektheater, filmhuis, cursussen en familievoorstellingen in Stadspodium GO. Het nieuwe seizoen van GO zal op zaterdag 9 september vanaf 13.00 uur feestelijk worden afgetrapt met een vrij toegankelijke Uitmarkt op en aan het Dr. C. Voogdplein.

Hier kan gekeken worden naar voorproefjes uit de volle theateragenda, kennismaking met de verschillende cursusactiviteiten en presentaties van de vaste huurders van GO. Dit jaar staan er weer veel bekende namen uit de cabaretwereld; zoals Debby Petter, Ryan Panday, Margriet Bolding en Aron Elstak op de planken van het stadspodium. Er is verder muziek, het filmhuis, lezingen en allerlei cursussen. Alle info op www.go-leerdam.nl.

Nationale NachtvlinderNacht

STREEK – In de avond en nacht van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus is heel Nederland in de ban van de Nationale NachtvlinderNacht. Op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland wordt dan gekeken naar nacht- vlinders met behulp van lakens, lampen en stroop. Nachtvlinders kijken kan in de eigen achtertuin, maar ook tijdens een georganiseerde excursie op veel plaatsen in Nederland. Een nachtvlinderexcursie is een spannende gebeurtenis: midden in de nacht het bos in, gewapend met een pot stroop. Of een laken spannen in de achter- tuin en er een felle lamp bij plaatsen. Voor nachtvlinder- onderzoekers heel gewone zaken. Zij lokken op deze manier nachtvlinders als de agaatvlinder, huismoeder, rood weeskind en windepijlstaart. Nieuwsgierig geworden? Beleef het mee tijdens de Nationale Nachtvlindernacht! Info www.nachtvlindernacht.nl.