Category Archives: Agenda

Strijkersensemble in GO

LEERDAM – Op zondag 26 februari zal het strijkers- ensemble De Jetset optreden in Stadspodium Go Leerdam. De Jetset bestaat uit beroepsmusici en vergevorderde amateurs. De huidige bezetting bestaat uit 4 eerste violen, 4 tweede violen, 3 altviolen, 2 cello’s en 1 contrabas. De Jetset speelt van Barok tot hedendaagse muziek. Op programma ondermeer Concert in g-klein van Vilaldi. De aanvang is 14.30 uur en entree tien euro.

Rijbewijskeuringen

LEERDAM – Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor 2 maart en 6 april terecht in het Activiteiten centrum Noorderberg, Noordwal 91a Leerdam. Schikt de datum u niet dan zijn er andere mogelijkheden in de regio. Voor senioren kost de keuring 35 euro en voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E is het 50 euro.

Bevallen in het ziekenhuis

STREEK – De afdeling verloskunde van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem houdt maandag 13 maart weer een informatiebijeenkomst over bevallen in het Beatrixziekenhuis. Deze avond is bedoeld voor zwangere vrouwen die in het ziekenhuis willen bevallen en voor hun partners. Tijdens de bijeenkomst wordt ook informatie gegeven over wat er gebeurt als mensen die thuis willen bevallen toch onverhoopt naar het ziekenhuis moeten.

LingeFilm

In LingeFilm is vrijdag 3 maart en woensdag 8 maart ‘Genius’ te zien, op 4 maart draait ‘Everybody Wants Some’ en 5 maart de Nederlandse film ‘Mees Kees langs de lijn’. Kaarten zes euro. Info www.lingefilm.nl.

Taxatie oude boeken

MEERKERK – De bekende Nederlandse taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam komt dinsdag 7 maart van 13.00 tot 16:00 uur naar het La Place Hotel (voorheen het Tullip Inn Hotel Meerkerk) aan de Energieweg 116 om oude en zeldzame boeken, handschriften en oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten. Arie heeft inmiddels 1500 taxatiedagen op zijn naam staan. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Lezing over renovatie KunstFort

ASPEREN – In de monumentenzorg draait het steeds minder om puur behoud. In ‘ere herstellen’ is niet vol- doende, monumenten moeten gebruikt kunnen worden, zo worden ze bewaard voor de toekomst. Dat gold ook voor de renovatie van KunstFort Asperen. Gerco Meijer van bunkerQ vertelt erover tijdens het Cultuur Café op zondag 5 maart, om 14.30 uur in de Taveerne. Ze werkten ook buiten het fort aan verschillende kleinere projecten.

Doe-Mee-Atelier

STREEK – Het Elisabeth Weeshuis Museum organiseert woensdag 1 maart om 14 uur weer een gloednieuw Doe-Mee-Atelier. Deze keer met lokale partner Pakhuis vol Verhalen. Ouders, kinderen, oma’s en opa’s kunnen meedoen aan een bijzondere workshop over weeskinderen en hun kleding. Workshopleider Pietie Visser neemt de deelnemers mee naar de tijd dat er nog kinderen woonden in het Elisabeth Weeshuis.

Hoe overleven planten de winter

Op zaterdag 25 februari staat in Natuurcentrum De Schaapskooi “Hoe overleven planten de winter” op het programma. Een jeugdactiviteit die begint met een inleiding, waarna een wandeling wordt gemaakt om te kijken of er planten zijn die nog in rust zijn, of er al iets van te zien is dat de lente toch gauw in aantocht is en of de bomen weer in blad komen. Kinderen onder 8 jaar alleen onder begeleiding van ouder(s). Aanmelden 0345- 612829 of k.van.baren1@kpnplanet.nl. Kosten 2,5 euro.

Earth Keepers

STREEK – Rolf en Renata trokken met hun drie kinderen over de hele wereld, op zoek naar ‘Earth Keepers’. Ze leefden bij verschillende volksstammen op zes continenten. De intensieve gesprekken die ze voerden legden ze vast in tweehonderd uur film en dit laat als geen ander zien hoe alles met elkaar in verbinding staat. Te zien op vrijdag 17 februari 14.00 uur en zondag 19 februari 20.00 uur in De Fransche School Culemborg.