Category Archives: Agenda

Bevallen in ziekenhuis

STREEK – De afdeling verloskunde van het Beatrix- ziekenhuis in Gorinchem houdt maandag 4 september weer een informatiebijeenkomst over bevallen in het Beatrixziekenhuis. Deze avond is bedoeld voor zwangere vrouwen die in het ziekenhuis willen bevallen en voor hun partners. Tijdens de bijeenkomst wordt ook informatie gegeven over wat er gebeurt als mensen die thuis willen bevallen toch onverhoopt naar het ziekenhuis moeten.

&Trendz in Evenementenhal

STREEK – In de Evenementenhal Gorinchem zal zondag 27 augustus t/m dinsdag 29 augustus &Trendz plaatsvinden. Honderden exposanten met volop diversiteit. Van living, garden & outdoor, glas/porselein, toys, stationery, office tot design, gift, beauty, fashion en toepassingen. Het inkoopmoment voor de ondernemer om inspiratie op te doen en zijn nieuwe assortiment te kopen.

Koe beschilderen

STREEK – Tijdens het Zomerfestival op zaterdagmiddag 19 augustus van 13.00 tot 17.00 uur op de Groenmarkt in het centrum van Gorinchem beschilderen we een levensgrote koe van 2,5 meter lang en 1,5 meter hoog. Alle kinderen zijn van harte welkom om mee te schilderen aan deze koe. Deze koe moet er echt piekfijn uit gaan zien! En een Gorcums tintje krijgen! De koe krijgt daarna een mooie plek ergens in de stad. Deelname is gratis.

SPOEL festival Culemborg

STREEK – De zomer afsluiten op het meest relaxte festival van Culemborg en omstreken? Aan de oevers van de Lek barst op 3 september het SPOEL festival weer los op fort Werk aan het Spoel. Naast de muziek van o.a. Donnerwetter, Rivers en Dakota, kom je op het terrein Theatergroep Kwazi tegen en kun je bij het liedloket van Mees langs voor een op maat gemaakt liedje. Vanaf de festival bushalte laat je je meevoeren naar de verborgen acts van Alexis de Roode, de Vlinderfabriek en IkEgo. En nieuw dit jaar: LEKtures. Leuke, kleine lezingen over verrassende onderwerpen. Naast de muziekpro- grammering maakt SPOEL ook plek voor theater en poëzie. Voor deze zogenaamde “Exclusive” voorstellingen zijn het aantal plaatsen beperkt en moet je zorgen dat je tijdens het festival een exclusive ticket bemachtigt. Van 13.00 tot 20.00 uur, kaarten 15 euro.

Kleinschalig wonen in rijksmonument

STREEK – De regionale Alzheimerafdeling zal maandag 21 augustus een ontmoetingsavond houden in Het Parkhuis in Dordrecht. Kleinschalig wonen met dementie in een rijksmonument. Het inwonende echtpaar Trudie en Ronald Zwiers vertellen daarover. Naast het ontstaan komt o.a. hun visie, financiering, behandeling en samenwerking met zorgverleners aan de orde. Door Visser & Friends wordt voor muziek gezorgd. De aanvang is 19.30 uur.

Buurtontmoetingsplek

Maandag 21 augustus tussen 10.15 en 11.45 uur zal er weer een Buurt Ontmoetings Plek Asperen worden gehouden in dorphuis EMM Asperen. U kunt terecht voor kopje koffie, het doen van een spelletje of gewoon om een praatje te maken.

Zomerfeest Gorinchem

STREEK – Van dinsdag 15 t/m zondag 20 augustus is het weer zomerfeest in Gorinchem. Op de Groenmarkt staat iedere avond in het teken van een bepaald genre. De eerste avond is net als in de afgelopen twee edities gereserveerd voor de liefhebbers van rap en hiphop. Er zijn die week optreden van o.a. Broederliefde, Douwe Bob, Julian Jordan en Zuco 103. Zaterdag om 22.00 uur is het vuurwerk en daarna neemt Het Feestteam het over.

Vogelexcursie

De Natuur en Vogelwacht de Vijfheerenlanden houdt zondag 14 september een vogelexcursie in de Biesbosch o.l.v. Gerrit Zijderveld. Vertrek om 9.00 uur vanaf Vianen en om 9.20 uur vanaf parkeerplaats Avelingen in Gorinchem.

Kapelconcert

In de kapel van Het Weeshuis Culemborg zal op zondag 24 september een kapelconcert plaatsvinden. Annemieke IJzerman zal op harp spelen. Zij soleerde in binnen- en buitenland met orkest. De aanvang is 12.15 uur, entree 17,50 euro.

Boerendag Dordrecht

STREEK – Zaterdag 2 september vindt voor het tweede jaar op het terrein van de Paardenmelkerij aan de Nieuwe Merwedeweg de Boerendag Dordrecht plaats. Er zijn tal van demonstraties en oude ambachten te zien waarbij het boeren- en buitenleven centraal staat. Er is een papagaaien- en roofvogelshow en men kan zien hoe er vroeger geploegd werd. Een hondenschool verzorgt een demonstratie. Van 10.00 tot 17.00 uur, entree vijf euro.