Category Archives: Agenda

Open dag KNRM

In Dordrecht op het terrein van de KNRM wordt zaterdag 6 mei tussen 10 en 16 uur een open dag voor donateurs en andere belangstellenden. Brandweer, ambulancedienst en waterpolitie zijn aanwezig met materieel; rondvaarten met reddingboot; rondleidingen door het reddingstation en diverse kinderactiviteiten.

Erich und Du II

LEERDAM – In navolging van de succesvolle voorstelling Erich und Du zal er ook dit jaar een voorstelling gespeeld gaan worden over de oorlog in Leerdam. Naast een aantal elementen uit de vorige voorstelling, zocht regisseur Tjoerd Zweije naar nieuwe verhalen om te vertellen. Geïnspireerd door de namen die op het monument op de Stationsweg staan ontstaat een theater- stuk dat deze verhalen wil doorgeven en herdenken. Morele dilemma’s, grote verhalen versus klein leed en de steeds terugkerende vraag; wat zou jij in deze situatie gedaan hebben? Dit zijn de ingrediënten voor de voorstelling Erich und Du II. De voorstelling is op dinsdag 2 mei 20.00 uur, woensdag 3 mei 20.00 uur en donderdag 4 mei 21.00 uur. De kaarten kosten voor volwassenen 7,50 euro.

Computerproblemen bij BOP

Maandagochtend 1 mei is er weer een Buurt Ontmoetings Plek in het Dorpshuis EMM in Asperen. Tussen 10.15 en 11.45 uur kunt u koffie drinken, praatje maken of spelletje doen. Dit keer is Rik Wielinga van Fresh PC weer aanwezig om problemen met uw computer op te lossen.

Dag van de beroerte

Dinsdag 9 mei, op de Dag van de Beroerte, wordt in verpleeghuis Lingesteyn Leerdam een informatieavond gehouden over beroerte. Verschillende zorgprofessionals zullen aanwezig zijn. De markt is van 10 tot 14 uur.

Familiestruintocht

STREEK – Op woensdag 3 mei wordt een familiestruin- tocht gehouden in het Munnikenland, de uiterwaarden van Slot Loevestein. Onderweg tref je vast de rode geuzen en konikpaarden. Ga met de gids van Staatsbosbeheer van de paden af en dwaal mee door de uiterwaarden van de Waal. Tijdens de struintocht door het Munnikenland vertelt de gids je alles over de dieren en planten die je onderweg tegenkomt. Vertrek 14 uur, kosten 5 euro.

Moederdag in Slot Loevestein

STREEK – Op moederdag zal er een High Tea worden gehouden op Slot Loevestein. Tijd om alle moeders op bijzondere manier te verrassen. De high tea bestaat uit soep, rijk belegde sandwiches, gevulde wraps, mini quiche, yakatori en een overheerlijke proeverij van diverse zoete lekkernijen, waarbij scones, muffins, en chocolade natuurlijk niet ontbreken om alle moeders eens goed te verwennen! Kosten 26,50 euro. Reserveren noodzakelijk!

Lentiade

STREEK – In het voormalig Land van Ooit tussen Waalwijk en Den Bosch zal op 6 en 7 mei de voorjaarsfair Lentiade plaatsvinden. Ooit gestart in het Lingebos in Vuren, nu uitgegroeid tot een groot evenement met 150 deelnemers op gebied van country lifestyle, fair trade, fashion, design en woon- en tuinaccessoires. Er is ook een roofvogel- demonstratie en er zijn creatieve workshops. De entree kost twaalf euro. Lentiade is open van 10 tot 17 uur.

Kaartmarathon

LEERDAM – Buurtvereniging Groen van Prinstererstraat Leerdam zal zaterdag 29 april een kaartmarathon houden in het wijkpaviljoen Patrimonium in Leerdam West. Er zijn mooie geldprijzen te winnen en er is een verloting. De start is om tien uur en inschrijven kosten 12,50 euro. Dit is inclusief kom soep, twee broodjes en koffie. Voor informatie en inschrijven (voor 27 april) belt u tele- foonnr. 0345 – 614042. Er worden drie rondes gespeeld.

Bevallen in het ziekenhuis

STREEK – De afdeling verloskunde van het Beatrixzieken- huis in Gorinchem houdt maandag 8 mei weer een informatiebijeenkomst over bevallen in het ziekenhuis. Deze avond is bedoeld voor zwangere vrouwen die in het ziekenhuis willen bevallen en voor hun partners. Tijdens de bijeenkomst wordt ook informatie gegeven over wat er gebeurt als mensen die thuis willen bevallen toch on- verhoopt naar het ziekenhuis moeten. Deelname gratis.

Coopmarkt

Op zaterdag 13 mei wordt in Hei- en Boeicop weer een Coopmarkt gehouden op het kerkplein. De markt kenmerkt zich door gezelligheid, verkoop van tweede- handsgoederen, fietsen, moederdagcadeautjes, geraniums en perk- en tomatenplanten.