Category Archives: Agenda

Buiten Gewoon Zingen

STREEK – Wie wil horen hoe leuk het is om te zingen is van harte welkom op zondag 25 juni a.s. tijdens Buiten Gewoon Zingen, het jaarlijks terugkerende korenfestival op Werk aan het Spoel. Op het programma staan optredens van 15 koren die op drie podia in het groen hun beste repertoire ten gehore brengen. The Jump! onder leiding van Tijs Krammer is om 17.15 uur het speciale slotoptreden van deze muzikale dag.

Laatste weekend LingeFilm

Op vrijdag 23 juni en zaterdag 24 juni om 20.30 sluit LingeFilm een geslaagd filmseizoen af met de mooie film ‘20th Centtury Women’. Zaterdag is er voor de voorstelling een overheerlijke barbecue, georganiseerd door de Pluk. Voor slechts 16,50 euro kun je mee eten.

BOP Asperen

Maandagmorgen 26 juni is de Buurt Ontmoetingsplek Asperen van 10.15 tot 11.45 uur. U kunt in het dorpshuis EMM terecht voor koffie, een spelletje of om gewoon een praatje te maken.

Rommelmarkt Acquoy

STREEK – Zaterdag 24 juni van 8.00 tot 14.00 uur wordt in Acquoy de grote jaarlijkse rommelmarkt gehouden op het plein achter gebouw De Schakel en op de Lingedijk. Er zijn boeken te koop, er is veel antiek en het Rad van Fortuin zal draaien. En het is mogelijk om de scheve toren van Acquoy, de Nederlandse toren van Pisa, te beklim- men. De opbrengst van deze markt is bestemd voor het onderhoud van de Hervormde Kerk in Acquoy.

Oratorium Jezus op aarde

MEERKERK – Het regiokoor Musica Pro Deo zal op zaterdag 1 juli in de Ichthuskerk Meerkerk het oratorium ‘Jezus op aarde’ uitvoeren. Het muziekstuk is geschreven door Ria Borkent en bestaat uit veertien delen, afgewisseld met bijbellezingen. Het eindigt met het volmaakte gebed – Onze Vader. Er is begeleiding op orgel en piano. De aanvang is 20.30 uur en entree is tien euro. Kinderen t/m 15 jaar vijf euro. www.musicaprodeo.nl

StreekParade Streekcentrum

STREEK – Op zaterdag 17 juni wordt voor de vijfde keer de StreekParade op het Streekcentrum Ooievaarsdorp Liesvelt gehouden. Deze parade wordt jaarlijks in samenwerking met Den Hâneker georganiseerd. Dit eerste lustrum wordt feestelijk gevierd met muziek en diverse optredens, verzorgd door Van Hoorne Enter- tainment en theater Peeriscoop uit Gorinchem. De tv-karakters Fien & Teun van Avonturenboerderij Molenwaard zijn de hele dag aanwezig. Daarnaast  is er voor de kinderen een speciaal programma samenge- steld dat bestaat uit insectenhotels maken en boter maken. Op de markt kunt u kennis maken met de vele producten, die door bedrijven en verenigingen  uit de streek worden gepresenteerd en ter verkoop aangeboden. Er zijn proeverijen van o.a. streekwijn en -bier en er worden creatieve inloopworkshops gegeven.

Theater DoeDagen Vlinderfabriek

STREEK – Genieten van kindertheater op de omwalling van een fort? Verrast worden door je kind op een plek die doordrenkt is van historie, kunst en cultuur? Dat kan op donderdag 13 juli en op 19 augustus tijdens de eerste Theater DoeDagen van de Vlinderfabriek op KunstFort Asperen. Een unieke gelegenheid voor kinderen van groep 5 tot en met 8 om met elkaar een voorstelling te bedenken, te maken en op te voeren voor ouders grootouders, broertjes, zusjes en iedereen die wil komen kijken. De Vlinderfabriek uit Culemborg is een initiatief van Sylke van de Calseijde en Claudette Efrosina. Beiden hebben de afgelopen 20 jaar hun sporen verdiend binnen het jeugdtheater door het geven van lessen en het ontwikkelen en uitvoeren van kunst educatieve projecten. De kosten zijn 25 euro per kind voor 1 van beide middagen. Aanmelden / info: www.vlinderfabriek.nl.

Ligconcert in Gelderlandfabriek

STREEK – Relaxed liggend op een matje of matras luisteren naar de hypnotiserende composities van de vermaarde Italiaanse componist Ludovico Einaudi. Dat kan op donderdag 6 juli in de Gelderlandfabriek in Culemborg als pianisten Sandra Mol en Jeroen van Veen ‘The Best of Einaudi’ komen spelen. Het is voor het eerst dat de twee Culemborgse topmusici het Einaudi- programma in hun eigen woonplaats presenteren.

Smurfenbeurs

LEERDAM – Op zondag 25 juni wordt op het kantoor van Bluewarfs.com, Energieweg te Leerdam een smurfenbeurs gehouden. Elk jaar komen er nog nieuwe smurfen en smurfenartikelen uit. Er zijn inmiddels al meer dan 1000 pvc smurfen en er komen regelmatig promotiesmurfen en kleuwafwijkende exemplaren bij. In Nederland en Belgie zijn er als 1500 verzamelaars. De beurs wordt gehouden van 10.30 tot 15.30 uur en entree is gratis.

Bedkwartet in Fransche School

STREEK – Op vier zomerdagen in juni speelt Surpluus de bijzonder grappige en scherpe komedie Bedkwartet van de beroemde Engelse auteur Alan Ayckbourn in theater De Fransche School Culemborg. Er staat u een roerige voorstelling te wachten. In drie slaapkamers delen vier stellen een avond vol geluk, overspel en liefde. Sinds de première is Bedkwartet geliefd bij zowel publiek als theatermakers. Kaarten kosten twaalf euro.