Category Archives: Agenda

Adriaan van Dis leest voor

CULEMBORG –  In samenwerking met de bibliotheek Rivierenland wordt door Theater De Fransche School op 30 maart een bijzondere lezing gehouden door Adriaan van Dis. Hij vertelt over zijn laatst verschenen boek is ‘Ik kom terug’, over leven en sterven van zijn moeder. Adriaan kreeg in 1995 de Gouden Uil voor zijn succesvolle roman ‘Indische duinen’. De aanvang is 20.30 uur en kaarten kosten 15 euro in voorverkoop en aan de kassa.

Heleen van Royen naar De Pluk

STREEK – Bibliotheek Rivierenland en LingeFilm hebben de handen ineengeslagen en halen op zondag 9 april Heleen van Royen naar De Pluk naar aanleiding van haar documentaire ‘Het Doet Zo Zeer’ over haar dementerende moeder. Om 11.30 en 13.15 is er een filmvoorstelling, vanaf 15.00 uur is Van Royen aanwezig voor een interview en vragen uit het publiek. De film is een bij- zonder portret van heel dichtbij. De entree is 12,50 euro.

Cursus voor mensen met NAH

LEERDAM – Dankzij een subsidie van de gemeente Leerdam kan de Stichting Hersenletsel.nl Zuid-Holland een cursus voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel organiseren. De cursus is ook voor NAH-ervaringsdeskundige vrijwilligers. Het doel van de cursus is om je eigen verhaal/ervaring te leren vertellen tijdens de presentatie-avond op 22 juni. De start is op 4 mei in Verpleeghuis Lingesteyn en duurt 7 ochtenden.

Excursie naar Zouwegebied

Natuur- en Vogelwacht de VHL zal zondag 16 april een vogelexcursie houden in het Zouwegebied. Vertrek om 8.00 uur vanuit Vianen en 8.15 uur vanaf het tunneltje onder A27 bij de Zederik. Info 0347 – 341815.

Kapelconcert

Zondag 26 maart om 11.00 uur zal in de kapel van Het Weeshuis Culemborg het eerste kapelconcert plaatsvinden met Peter Elbertse op marimba. Entree 17,50 euro. Reserveren moet via henriett@lepke.nl of 06-14380518.

Passie-Paasconcert Tienhoven

TIENHOVEN – Het Zederiks Christelijk Mannenkoor houdt op zaterdag 1 april een Passie-Paasconcert. Het concert wordt gegeven in de sfeervolle Hervormde kerk van Tienhoven. Het koor heeft sinds januari 2016 een nieuwe dirigent, de uit Urk afkomstige Willem Nijhof. De overige medewerkenden aan deze avond zijn: Wim de Penning (synthesizer) en Jan-Jaap Nijhof (tenor). De aanvang is 20.00 uur en toegang gratis. Kerk 19.30 uur open.

Spelletjes bij BOP

Op maandagochtend 27 maart is de Buurt Ontmoetings Plek (BOP) open van 10.15-11.45 uur. U kunt terecht in Dorpshuis E.M.M. in Asperen. Dit keer is er een spelletjesochtend.

De geest van Gispen

STREEK – Na de succesvolle theaterwandeling ‘Toneel in de oorlog’ presenteert het Elisabeth Weeshuis Museum ‘De geest van Gispen’. Een lichtvoetig, wonderlijk stuk over 100 jaar sociale geschiedenis van het markante meubelbedrijf Gispen. Door middel van komedie, drama, poëzie en visueel theater komen diverse thema’s tot leven die het bedrijf door de eeuw heen kenmerken. De theater- wandeling is op 1 en 2 april om 13.00 en 15.00 uur.

K3 in Evenementenhal

STREEK – De populaire meidengroep K3 treedt op zaterdag 19 augustus op in Evenementenhal Gorinchem. K3 is de hoofdact tijdens ‘Het grote kinderfeest’ dat plaats vindt op de laatste zaterdag van de zomervakantie. Naast het optreden van de populaire K3-meiden Hanne, Marthe en Klaasje is er voor de kinderen van alles te doen in Evenementenhal Gorinchem. De deuren gaan om 13.30 uur open en de kaarten kosten 17,50 euro.

Familievoorstelling in Gelderlandfabriek

STREEK – Theaterjuf speelt op zaterdag 25 en zondag 26 maart om 14.00 uur de familievoorstelling Dubbel Op. Voor de pauze kan het publiek meereizen met een schoolreisje naar de middeleeuwen en na de pauze komt er bezoek uit Galactica. De zaal van de Gelderlandfabriek verandert in een magisch terrein vol avontuur en verrassende leermomenten. Kaarten 8 euro (t/m 12 jaar 5 euro). Reserveren kan via sandravanwijk@theaterjuf.nl.