Nederlandse Veteranendag

LINGEWAAL – De Nederlandse Veteranendag is een eerbetoon aan alle Nederlandse veteranen, waarbij erkenning en waardering voor hen centraal staat. Dit jaar wordt Veteranendag op zaterdag 24 juni gevierd. De gemeente ontvangt jaarlijks van het Veteraneninstituut een lijst met geregistreerde veteranen in Lingewaal. Zij ontvangen een persoonlijke uitnodiging voor de Veteranendag. Mogelijk zijn er ook veteranen die niet zijn geregistreerd bij het veteraneninstituut, maar die wel de Veteranendag willen bijwonen. U kunt dan contact opnemen met het bestuurssecretariaat via 0345 – 63 40 50 of bestuur@lingewaal.nl. Alle gewezen militairen met de Nederlandse nationaliteit die het Koninkrijk hebben gediend in oorlogsomstandigheden of daarmee overeenkomende situaties, inclusief vredesmissies in internationaal verband, zijn veteranen.

Permalink

Comments are closed.