Fietsen door Vijfheerenlanden

SCHOONREWOERD – Op zaterdag 26 augustus houdt Natuur- en Vogelwacht De Vijfheerenlanden drie fietstochten door en rond de prachtige Vijfheerenlanden. U kunt dan genieten van het afwisselende polder- landschap met zijn graslanden, grienden, bosjes en fraaie boerderijen, de oude gestrekte esdorpen Hagestein en Helsdingen, de vermaarde Zouweboezem en de schilderachtige uiterwaardlandschappen langs de Lek.

Er is een lange tocht van 50 kilometer en een kortere van 35 kilometer. Onderweg zijn op enkele punten natuurkenners van de Natuur- en Vogelwacht opgesteld, die u bijzondere soorten kunnen laten zien, onder meer met behulp van telescopen. Vertrek- en eindpunt is Natuurcentrum de Schaapskoop. Voor de liefhebbers is er ook een kortere fiets- en wandeltocht (circa 20 kilometer) o.l.v. gids Dick Kerkhof. Deelname kost twee euro.

Permalink

Comments are closed.