Webshop ideeën

Ben jij van plan een webshop op te richten? Misschien lijkt dit je erg leuk, maar heb je tegelijkertijd geen idee wat je dan het beste kunt gaan verkopen. Waar is veel vraag naar op het moment en hoe weet je of een product wel aan gaat slaan? Je vindt hieronder een aantal tips.

Waar is veel vraag naar?

Allereerst is het goed om erachter te komen waar op dit moment veel vraag naar is. Dit kan per periode erg verschillen. Een manier waarop je kunt ontdekken welke producten populair zijn, is door bijvoorbeeld te kijken wat er allemaal goed verkoopt op Marktplaats. Ook is het goed om te kijken naar andere platformen, zoals Amazon, of bol.com. Door een trend vroeg te ontdekken en hierop in te spelen kun je veel winst maken.

Andere methoden

Er zijn nog meer methoden om erachter te komen welke producten populair zijn. Houd influencers bijvoorbeeld goed in de gaten. Ook is het goed om blogs en magazines te lezen, te kijken naar trending hashtags op social media zoals Instagram en online communities te volgen. 

 

Je kunt producten die populair lijken ook vergelijken met de trends in Google Trends. Hierin vind je zoektermen die vaak gebruikt worden. Ook op die manier kom je dus achter populaire onderwerpen, waar je vervolgens goed op in kunt spelen met je webshop.

Zelf iets verzinnen

Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf iets te verzinnen. Ben je ergens heel goed in, bijvoorbeeld schilderen? Dan kun je er ook voor kiezen daar iets mee te doen. Zorg ervoor dat je met een uniek product komt, zodat de concurrentie laag is.

Aan de slag!

Heb je een product gekozen? Dan kun je nu aan de slag! Ga op zoek naar de juiste groothandel of overweeg dropshipping. Uiteraard is het ook van belang dat je een mooie webshop neerzet. Een webshop laten maken kun je laten doen door een bureau als Comaxx.